DE BAND
/

geeft mensen betekenis in organisaties

 

(team) coaching

Sinds 2003 ben ik intensief bezig met de vraag: 

 

“wat maakt een team en wat maakt een individu succesvol?”. 

In verschillende rollen (manager, directeur, begeleider van verander –en teamtrajecten, systeem therapeut, coach, maar ook als bandleider en dirigent) en in een steeds verschillende context kijk ik steeds naar drie belangen: de organisatie, het team en het individu.  Juist het besef deel uit te maken van een groter geheel, maakt dat een individu, team en organisatie betere vragen en doelen stelt en meer in verbinding is met de buitenwereld.   

klik hier voor mijn relevante werkervaring.


Een greep uit mijn meest recente team, individuele en intervisie opdrachten:

Voor een grote landelijke toeleverancier utiliteit en industrie:

Opdracht: talent ontwikkeling aankomend en huidig management

Traject: twaalf teamsessies met individuele coaching en intervisie tussendoor met als aanleiding een ‘Verbindend Leiderschapsprogramma’ (bestemd voor senior managers) en ‘Persoonlijk Leiderschapsprogramma (bestemd voor jonge talenten). Naast persoonlijke vraagstukken is ook nadrukkelijk ‘teamleren’ aan de orde. 

 

Voor een grote landelijke zorg organisatie:

Opdracht: begeleiden organisatie aanpassing inclusief introductie resultaatsturing 

Traject: een organisatieverandering (introductie van vestigingsmanagers) leidt tot 8 teamsessies en masterclasses. Hier staan leiderschap, meesterschap en ondernemerschap centraal. Naast intervisie staan marketing, HR en finance thema’s op het programma.  


Voor een grote grote industriële wasserij met meerdere vestigingen:

Opdracht: breng management en operatie beter in contact met elkaar 

Traject: in verschillende samenstellingen twaalf sessies over visie, leiderschap en zichtbaarheid op de werkvloer. Welk verhaal willen we als bedrijf vertellen en uitstralen, welk gedrag hoort daar bij en hoe brengen we het geheel naar een hoger plan zijn de thema's.